Makkelijk te bereiden, vegetarisch, erg gezond en bovendien super snel klaar! Lees hieronder hoe je deze heerlijke ovenschotel kunt bereiden.

Ingrediënten / benodigdheden:

  • 1 portie groente (okra, prei, ½ tomaat)
  • 1 portie geitenkaas
  • 50 ml groentebouillon
  • zout, peper, bieslook
  • Oven & ovenschotel

Bereiding:

Was de okra en snijd de steel en punt weg. Was ook de prei en snijd hem in ringen en de tomaat in blokjes. Laat de okra in een pan met weinig groentebouillon circa 5 minuten zachtjes garen en voeg daarna de prei toe en kook deze totdat beide beetgaar zijn. Giet het teveel aan vocht weg en kruid de groenten met zout en peper. Verwarm vervolgens de bakoven op 200 graden (hete lucht 180 graden, Gas stand 3 – 4). En vul in de tussentijd de okra en prei in een vuurvaste vorm en verdeel de geitenkaas in brokjes over de groente. De overschotel moet nog even 10 minuten in de hete oven afbakken en daarna kan hij uit de oven gehaald worden. Als finishing touch nog even het geheel met tomatenblokjes en bieslook bestrooien.

Eet smakelijk!