Tarieven en voorwaarden

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor consulten gedeeltelijk of volledig. Dit hangt samen met mijn lidmaatschap van  de Maatschappij ter bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG) en de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten (BGN). Bij vergoedingen volgens de aanvullende verzekering wordt het eigen risico niet aangesproken. Kosten voor geadviseerde supplementen en aanvullende onderzoeken (bloedwaarden bepalen, onderzoek ontlasting) worden meestal niet door verzekeraars vergoed.

Tarief orthomoleculaire consulten
Het tarief eerste consult (1 uur), vervolgconsulten (0,5 uur) en telefonische/skype consulten bedraagt    80,- per uur. Consulten worden naar rato van tijd gefactureerd. Alle tarieven zijn inclusief BTW.

Bepalen bloedwaarden
- totaal bloedbeeld 95,-
– 4 specifieke waarden 60,- (bijvoorbeeld vitamine D3, magnesium, zink en B12 waarden)

Voedingsscreening
- in verband met mogelijk allergie of gevoeligheid: 90,-

Microbioomanalyse/ontlastingsonderzoek
- basis 140,-
– uitgebreid 220,-

Haaranalyse
Mineralen en spoorelementen 120,-

Tarief Metabolic Balance, gericht op gewichtsbeheersing
Voedingsplan, inclusief bloedprikken en maximaal 10x begeleiding: € 799,- 

Daar kosten worden gemaakt voor het bloedprikken en het maken van het plan dienen de kosten voor het uitreiken van het voedingsplan te zijn betaald. Wanneer je kiest voor betaling in (maximaal 3) termijnen, worden er data overeengekomen voor betaling van de delen. De eerste factuur dient in dat geval voor het overhandigen van het voedingsplan te zijn betaald.

Wijze van betaling
Betaling kan contant plaatsvinden of op basis van een factuur die na het consult wordt opgesteld. Met het verzoek het bedrag binnen 7 dagen over te maken naar het bankrekeningnummer dat op de factuur is vermeld.

Verhindering
Bij annuleringen korter dan 24 uur voor de afspraak plaatsvindt worden de kosten in rekening gebracht. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

 

Hoeveel vergoedt mijn zorgverzekeraar uit aanvullend pakket