In een persoonlijk gesprek wordt het programma stap voor stap aan je uitgelegd en vertel jij je verhaal, problemen en wensen. We nemen bloed af met een pijnloze prik in de vinger. Op basis van de analyse van het afgenomen bloed en jouw wensen maken we een persoonlijk voedingsplan.
Tijdens de voorbereidingsfase krijg je voedingsadvies mee om jouw lichaam te reinigen en voor te bereiden op de volgende fase.
Tijdens deze fase is de voeding volledig gericht op het herstellen van de hormoonbalans. Het gaat niet om de hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt maar om het weglaten of juist innemen van bepaalde voedingsmiddelen en de combinatie en hoeveelheden hiervan. In het voedingsplan staat precies aangegeven wat je mag eten en hoeveel.
We laten je lichaam weer wennen aan meer eten en gaan meer toevoegen aan je eetpatroon. Meer producten eten, een keertje niet aan het programma houden en testen hoe jouw lichaam hierop reageert. In deze fase bereik jij je doel(en) en zorg je ervoor dat je geen jojo effect hebt. Je zult merken dat je, nu je lichaam in balans is, veel minder behoefte hebt aan eten en sneller genoeg hebt.
Het programma waar ik onder andere mee werk, Metabolic Balance, is een bewezen effectieve aanpak (afvallen, gewichtstoename en energiehuishouding) die is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers. Het programma is gericht op een betere stofwisseling, gewichtsregulatie en een energiek gevoel. Het voedingsplan brengt, afhankelijk van je situatie, mogelijk een wijziging in je voedingspatroon met zich mee en een verandering van levensstijl. Je moet bereid zijn om deze verandering aan te gaan. Doe je dit dan levert het ook veel op.

Onder begeleiding zet je je huidige voedingspatroon om naar een uitgebalanceerd en individueel toegesneden voedingsprofiel. Hierdoor komt je lichaam in balans en keer je terug naar je natuurlijke lichaamsgewicht.