fbpx

Recept: Koolhydraatarme hutspot

Hoe maak ik koolhydraatarme hutspot?

2-3 personen

1 kg Knolselderij

500 gr Peen

500 gr Uien

1 tl Nootmuskaat

Peper en zout

20 gr Roomboter

Mogelijk spekjes of rookworst
toevoegen

Bereiding

Schil de knolselderij en snijd
hem in blokjes

Rasp de peen en snijd hem in
blokjes

Snijd de uien in ringen

Doe de ingrediënten in een pan en
vul deze met water totdat het net onder staat

Voeg een snufje zout toe […]

By |oktober 4th, 2019|Kom in balans|0 Comments

10 voordelen van wandelen

De 10 gezondheidsvoordelen
van wandelen

De marathon van Amsterdam komt er aan. De deelemers zijn druk aan het
trainen. Is een marathon niets voor jou maar wil je wel bewegen, ga meer
wandelen. We zitten op een enkeling na veel te veel. Heel jammer, want bewegen is een kleine
moeite. Vooral wandelen heeft heel veel voordelen en het kost niks. […]

By |oktober 4th, 2019|Kom in balans|0 Comments

Tonijnsalade met bospeen, rode biet, mais en gemende sla

Ingrediënten (2 personen)

150 gr. bospeen, julienne
150 gr. rode biet, julienne
1 blikje tonijn 160 gram
100 gram gemengde sla
eetlepel maiskorrels
2 tomaten
rode ui
handje verse kruiden, peterselie of bieslook

Dressing: 2 eetlepels olijfolie extra vierge en eetlepel balsamico azijn, snuf zout

Bereiding:

Voor het gemak heb ik hier voorgesneden biet en wortel gebruikt. Snijd de rode ui en de tomaten in plakken […]

By |september 13th, 2019|Kom in balans|0 Comments

Na de vakantie…

Wie kent het gevoel niet, de vakantieperiode was heerlijk ontspannend, de tijd met de familie doorbrengen heerlijk en daarna begint het allemaal weer. Iedereen is weer terug, de sportclubs en de scholen starten en ook het werk. De knop moet om en we vinden het allemaal ook stiekem fijn, een drukbezet leven, een volle agenda […]

By |september 9th, 2019|Kom in balans|0 Comments

Recept: Zomerse rode bietensalade

Ingrediënten:

voor 3 à 4 personen
500 gram gekookte bieten
1 kleine appel
3 augurken
± 50 gram zilveruitjes
1 kleine rode ui
1 eetlepel (Griekse) yoghurt
1 theelepel grove mosterd e
en kneepje citroensap
peper en zout

Bereiding
Roer de yoghurt, de mayonaise, het citroensap en de mosterd door elkaar tot

een dressing. Breng op smaak met wat peper en een klein beetje zout.
Snijd de bietjes in […]

By |augustus 7th, 2019|Kom in balans|0 Comments

10 tips voor een gezonde vakantie

Wat gebeurt er toch tijdens de vakantie?
Meer dan de helft van de mensen komt dikker, met een hoger vetpercentage en onvoldoende uitgerust van vakantie terug. 51% van de jaarlijkse gewichtstoename ontstaat in de vakantieperiode! Vakantiekilo’s gaan er moeilijk vanaf.
Hoe komt het?
Tijdens de vakantie eten en drinken we meer. Dat is de grootste oorzaak van gewichtstoename. […]

By |juli 30th, 2019|Kom in balans|0 Comments

Recept: Mager rundvlees van de BBQ

 

Mager rundvlees (of lamsvlees/varkensvlees)
Uienringen
Champignons
Wat citroensap
Zout en peper naar smaak
Gemengde kruiden naar smaak
Knoflook
Aluminiumfolie

Snijd de champignons in plakjes. Pak een stuk folie, wrijf het in met wat olijfolie en de kruiden.

Wrijf het vlees in met citroensap en bedek het met champignons en ui. Voeg peper en zout naar smaak toe. Vouw de folie om het vlees. Barbecue […]

By |juli 17th, 2019|Gezonde voeding|0 Comments

Recept: Overheerlijke pompoensoep

Ui
1 portie pompoen
1 stukje gember van ca 2 cm of gedroogd gemberpoeder
1 eetlepel olie
1 bouillonblokje
½ zure appel
zout en peper naar smaak
water
pompoenpitten
1 portie feta

Ui haken en in olie fruiten. Pompoen schillen en pitten weg halen, pompoen in grove stukken snijden. Gemberwortel schillen en fijn raspen. Pompoenstukken en gember bij de ui geven en kort mee roosteren. […]

By |juni 18th, 2019|Kom in balans|0 Comments

Recept: Paksoi met zonnebloem- en pompoenpitten

Paksoi met zonnebloem- en pompoenpitten

• 1 portie paksoi
• 1 eetlepel fijngesneden ui
• 1/2 teentje knoflook
• 1/2 rode chili peper
• 1 portie gemengde pitten
• iets zout
• iets cayenne

Voorbereiding

Was de paksoi en hak ze fijn. Pel de ui en snipper deze. Pel de knoflookteentjes en snijd in schijfjes. Was vervolgens de chili peper, verwijder de zaadjes en […]

By |april 30th, 2019|Gezonde voeding|0 Comments

Gezonde Paaslunch

Ingrediënten

500 gram witte asperges

200 gram gerookte zalm (als alternatief gegrilde achterham)

2 eieren, theelepel roomboter

Peterselie fijngehakt

Peper en zout

Bereiding

1.    Schil asperges en snijd de houtige uiteinden er van af

2.   Breng een man met zout aan de kook

3.   Voeg de asperges toe en laat ze 10 minuten koken; zet het vuur uit en laat ze nog 10 […]

By |april 18th, 2019|Kom in balans|0 Comments