Begeleiding bij darmklachten

Heb je darmklachten? Ik begeleid je graag bij het (weer) in balans brengen van de spijsvertering. Hierbij kijk ik naar een relatie met het voeding-immuunsysteem.

Veel mensen hebben problemen met de spijsvertering. Fecesonderzoek kan en eerste stap in de richting van de oplossing zijn en verteringsproblemen aantonen door de zuurtegraad (pH), het gehalte van zetmeel, vezels en vet in de ontlasting te meten. Een hoog vetgehalte kan duiden op problemen met de galwegen of de pancreas. Regelmatig verergeren de symptomen door zetmeelrijk voedsel. Buikklachten kunnen ook samenhangen met een melksuikerintolerantie, glutenintolerantie (coeliakie), voedselallergieën, zwakte van het immuunsysteem, aandoeningen van de schildklier, overgewicht of bijwerkingen van medicatie. Ook is er een relatie tussen darmklachten en psyche, wanneer er sprake is van darmklachten is er weinig energie en krijgt men mogelijk last van klachten als somberheid;

Heb je last van je darmen? Ik help jou om je spijsvertering weer in balans te brengen. Ik maak graag kennis met je, om te kijken of ik je kan helpen. Neem contact met me op.

IMG_7223  IMG_7228