Ervaringen

Cliënt, oktober 2019: Ik kwam bij Christien met een enorm ontwricht maag/darmstelsel, waarschijnlijk door langdurige stress in werk en privé-sfeer. De eerste intake kon ik al veel leren over de directe aanleiding van stress op mijn fysieke klachten en met name de invloed op mijn darmen. Ik had zelf niet goed in de gaten in hoeverre mijn psyche de rest van mijn lijf beïnvloedde. Christien hielp me meer inzicht te krijgen in deze klachten en gaf me een rapportage met een groot aantal tips. Ik heb deze opgevolgd en heb een hoop in mijn voeding en beweging succesvol kunnen omgooien om zo toch vooruit te komen in een lastige periode. Nu 6 maanden later ben ik een aantal kilo’s kwijt, voel ik me veel energieker en blijft vooral de energie veel langer hangen dan voorheen. Met name het laatste is een eye opener, geen enorme pieken/dalen gedurende de dag maar een veel evenwichtigere balans. Ik ben dankbaar voor de verkregen inzichten en de fijne manier van communiceren, zachtaardig en betrokken.

Jolanda, juni 2019:
De hulp van de Balanscoach heb ik ingeroepen omdat ik last had van huidklachten. Bij de huisarts kreeg ik een crème die goed werkte maar zodra ik stopte kwamen de klachten terug. Ik ben gestart met het laten bepalen van min bloedwaarden en met het aanpassen van mijn voeding. Al snel werden de klachten minder. Om er vrijwel van af te komen hebben we nog een extra stap gezet en een voedingssupplement ingezet.

Johan:
Sinds lange tijd ben ik enorm moe zonder dat aanwijsbaar is waarom. Ik heb mij dan bijvoorbeeld niet enorm ingespannen de dag er voor. Ik heb bij de balanscoach digitaal een uitgebreide vragenlijst ingevuld, er is bloed geprikt en er zijn veel vragen aan mij gesteld. Het voert te ver om dat hier allemaal uit de doeken te doen maar er kwamen een aantal zaken uit waar ik eerder nooit aan had gedacht.

Sara, 2018:
Dear all, thx for the B-day wishes! This year my gift to myself is health. Following the #MetabolicBalance program since mid april, I’m half way down my gained pregnancy weight. Big bonus of the program is that I’m also hay fever free after 10 years. All thanks to the guidance of @debalanscoach
Here’s to many more healthy years!
Marjolein, 2017:
Ben nu 3,5 week bezig met m’n metabolic balans voedingsplan via Balanscoach Christien van Rossem. Het ontgiften was pittig, maar inmiddels zit ik er goed in (in het plan). Ontdek nieuwe kooktechnieken als de braadzak, de groene smoothie en nieuwe smakelijke voedingsmiddelen als mungbonen en zwarte bonen. En ook gewokte stukjes gerookte tofu, zoals net in de salade. Drie maaltijden, geen tussendoortjes. En tot mijn verrassing geen trek of honger tussendoor. Integendeel, de maaltijden zijn meer dan genoeg. Zou mijn bloedsuikerspiegel nu dan eindelijk stabiel/rustig zijn? Het lijkt er wel op. En bovenop dit alles ook ruim 5 kilo afgevallen.

Wies, 2017:
Het kostte me de laatste jaren moeite om op gewicht te blijven. Even niet snoepen of snacken werkte nauwelijks meer. Ik vind het erg fijn dat ik nu weet wat ik kan doen om mijn gewicht op peil te houden. Nog fijner vind ik het dat ik sinds het begin van het MB-programma zo ontzettend goed slaap. Ik lag wel een paar keer per week ‘s nachts een aantal uur wakker. Nu slaap ik meestal door tot aan de ochtend en als ik er ‘s nachts uit moet, val ik daarna vrijwel onmiddellijk weer in slaap. Voordat ik met MB begon, was ik vaak al na het avondeten doodmoe. Daar heb ik helemaal geen last meer van. Zo heerlijk! Dat ik (bijna) 10 kilo kwijt ben ziet niemand. Het valt mensen wel op dat ik er uitgerust (eentje zei zelfs ‘stralend’) uitzie.

Rose:
Ik had de laatste 20 jaar niet meer in de keuken gestaan omdat mijn man altijd kookte en toen hij was overleden at ik bij een wat oudere vriendin die ook alleen was (en daar eet ik trouwens nog steeds door de weeks) dus hoe moest ik in vredesnaam al die producten die op de lijst stonden combineren.

Doordat Christine mij enorm geholpen heeft om enkele menu’s  samen te stellen voor elke dag ontbijt, lunch en diner en dat voor 7 dagen per week begon ik het allemaal door te krijgen en wist ik precies wat ik moest kopen en die dag moest eten.
Ik ben begonnen op 1 juni 2015 en het is bijna weer 1 juni en ik mag jullie allemaal vertellen dat ik bijna 30 kg ben afgevallen.

Daarnaast voel ik me super goed en geniet van de blikken van mensen die nu naar mij kijken. Ik kan maar één ding zeggen: Christine bedankt voor je hulp !

Anja, 45 jaar, 2016:
Na vele lijnpogingen ben ik een jaar geleden begonnen met Metabolic Balance bij Christien. Mijn doelstelling was 25 kilo afvallen en op gewicht blijven. Ik had al veel op internet gelezen over Metabolic Balance en ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin, bij de opmerking tot wel 10 kilo per maand afvallen wel mijn vraagtekens had. Mijn eerste gesprekken met Christien waren zeer positief en het is mij gelukt om 10 kilo in een maand af te vallen. Ik had in het begin wel honger, maar doordat ik zo snel afviel en de gesprekken met Christien bleef ik gemotiveerd.

Na deze periode was ik helemaal gewend aan deze manier van eten en voelde mij veel fitter, dit komt ook omdat je veel minder suiker en koolhydraten gebruikt.  In 4 maanden was ik op mijn streefgewicht: 25 kilo afgevallen en veel zelfverzekerder.

Mijn doelstelling nu is op gewicht blijven. Omdat Metabolic Balance niet echt een dieet is, maar meer een andere manier van eten is het goed om dit te blijven volhouden.
Ik voel mij nog steeds fit en gezond en sport graag. Ik wil Metabolic Balance aan iedereen aanraden, want het werkt echt en je voelt je er echt beter door. De begeleiding van Christien is erg motiverend. Ze heeft veel kennis van voedingsmiddelen en wat het met je lichaam doet.

Ron, 2016:
Ik ben nu sinds 1 januari bezig met afvallen onder leiding van Christien. Mij is een wat moeilijk dieet te beurt gevallen. Het is echt lastig om strak geen dingen meer te eten, die ik altijd at. Je komt in allerlei gelegenheden waar bitterballen rondgaan, de drank rijkelijk geschonken wordt. Nee zeggen is dan lastig want het is allemaal zo lekker. Soms kom ik bij Everybody Appie en dan staat daar kaas. Dol ben ik op kaas en dan neem ik een paar van die kleine blokjes. Dat is één groot feest dan is Ronnie happy. Deze kleine zondes vertragen het proces. Bij mij is het zo dat ik gemiddeld 2 kilo per maand afgevallen ben. Het gaat traag maar gestaag. Morgen moet ik weer op controle. Dan is er weer af, dat weet ik nu al want ik heb vanmorgen op mijn eigen weegschaal gestaan. De vraag is ook hoe het verdeeld is. Is het vet of zijn het spieren. Dat is telkens weer spannend. We vieren het dan met een kopje koffie. Wanneer je er aan begint, is het de eerste weken echt moeilijk maar na een poosje raak je eraan gewend. Ik blijf doorzetten tot ik 25 kilo minder weeg. Er moet na de controle van morgen nog zeker 16 kilo af maar ik wil een lijf wat mij nog een poos zonder mankeren dient. Ga vooral naar Christien want ze is aardig, wijst niet met het vingertje en zegt als het even niet lukt: “Volgende week beter” . Ze zegt ook dat bewegen goed is maar wanneer overgewicht hebt moet je dat niet overdrijven zoals ze dat met afvallen op de tv doen. Dan gaat er van alles kapot en daar wordt je niet vrolijk van. Op zich denk ik dat dat geen raar verhaal is. Eigenlijk wel logisch. Haar systeem werkt in ieder geval bij mij traag maar gestaag. Dat maakt me niet uit dan doen we er gewoon wat langer over.