Behandeling klachten

Wat ga je bereiken?

Uitgangspunt bij mijn behandeling is dat ik kijk naar het totale plaatje als het gaat om jouw wensen op het vlak van gezondheid. In het intakegesprek kun je je verhaal doen en wordt gezocht naar de oorzaak van klachten en naar eventuele verbanden tussen verschillende klachten. Je kunt mij typeren als een gezondheidscoach die er in is gespecialiseerd om een overbelast lichaam weer zoveel mogelijk in evenwicht te brengen. Als je bijvoorbeeld gedurende langere tijd last hebt van stress ben je je lichaam aan het uitputten. Je hormonen raken van slag en je immuunsysteem wordt overbelast. Hierdoor ontstaan lichamelijke en/of psychische ongemakken zoals vermoeidheid, hoofdpijn of slecht slapen. Belangrijk daarbij is om inzicht te krijgen in de oorzaak van de klachten en vervolgens stap voor stap tot actie over te gaan. Daarbij heb ik mij verdiept in alle aspecten rond voeding en maak gebruik van de nieuwste bewezen inzichten op het vlak van voeding en gezondheid.

Mijn overtuiging is dat het voor iedereen mogelijk is om het stuur in eigen hand te nemen en langer te leven in een zo goed mogelijke gezondheid.  Bij mij in de praktijk krijg je:

  • Een luisterend oor wanneer jij het complete verhaal verteld
  • Inzicht in hoe klacht is ontstaan, door een goede uitleg
  • Professioneel advies dat past bij jou waarbij obstakels worden weggenomen
  • Begeleiding die er toe leidt dat je de volgende stap kunt zetten

Laboratorium onderzoek

Er wordt met een vingerprik bloed afgenomen voor chemietesten en voor hematologie testen. Het bloed wordt opgestuurd naar het laboratorium Hessels & Grob Daar worden 37 analyses gedaan. Met behulp van de uitslagen maak ik een persoonlijk voedingsplan of stel ik een behandelplan op.