Ingrediënten

500 gram witte asperges of mogelijk groene

300 gram gerookte zalm (als alternatief gegrilde achterham)

3 eieren, theelepel roomboter

Peterselie fijngehakt

Peper en zout

Bereiding

1.    Schil asperges (witte) en snijd de houtige uiteinden er van af (wit en groen)

2.   Breng een pan met zout aan de kook

3.   Voeg de asperges toe en laat ze 10 minuten koken; zet het vuur uit en laat ze nog 10 minuten nagaren  in het water

4.   Haal de asperges uit het water en laat ze uitlekken

5.   Kook de eieren in 7 minuten hard, laten schrikken in koud water, pellen en met een vork fijnprakken

6.   Verdeel de asperges over 4 borden. Leg een theelepel roomboter op de asperges. Peterselie en peper  erover strooien.

7.   Tot slot de fijngemaakte eieren over de borden verdelen

Asperges zijn enorm gezond:
Asperges bevatten weinig calorieën en hebben een zeer lage glycemische lading. Dus heel geschikt voor mensen die willen afvallen of problemen hebben met hun bloedsuikers. Daarom is het ook eigenlijk jammer om ze te combineren met veel aardappelen. Het blijkt dat asperges de suikerstofwisseling drastisch kunnen verbeteren. Daarom een recept zonder aardappelen maar wel met ei, zalm en wat roomboter.